EGY KÓRTEREM IS LEHET MENŐ - RAJZPÁLYÁZAT DÍJNYERTES KÉPEI

EGY KÓRTEREM IS LEHET MENŐ - RAJZPÁLYÁZAT DÍJNYERTES KÉPEI
Az Allee földszinti átriumában 2014. február 5-16. között az Őrzők Közhasznú Alapítvány által 2013-ban meghirdetett - Egy kórterem is lehet menő - elnevezésű rajzpályázat díjnyertes képei kerülnek kiállításra. Ünnepélyes megnyitó: február 5. 15:00 óra

Az Őrzők Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem, II. sz. Tűzoltó utcai Gyermekklinika saját alapítású hivatalos alapítványaként 24 éve dolgozik a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek javításáért, rehabilitációjának elősegítéséért.
A 2013-14-es év kiemelt projektjei között szerepel egy úgynevezett Egynapos Osztály létrehozása. Az Egynapos Osztály egy olyan betegellátó egység lesz a klinikánk területén, ahova reggel bemegy a beteg gyermek, majd a kezelések után este hazamehet. A nappali ellátás ellenére azonban szükség esetén a legmagasabb szintű kórházi háttér áll rendelkezésre.
A kórtermet ennek megfelelően olyan módon szeretnék kialakítani, hogy cseppet se emlékeztessen egy hagyományos kórteremre, a gyermekek valóban otthonosan érezhessék magukat benne, kevesebb szorongást éljenek át.
 
Az Egynapos Osztály megvalósítása kapcsán az Alapítvány 2013 áprilisában "Egy kórterem is lehet menő" címmel országos gyermekrajzpályázatot hirdetett meg. A pályázat célja, hogy a gyermekek alkotásait is figyelembe véve nagyon barátságos, otthonos kórházi környezetet hozzunk létre a kisbetegeink számára.

2013. október 31-éig 1275 db rajz érkezett.

A beérkezett pályaműveket egy öttagú zsűri értékelte januárban, melynek elnöke Bartos Erika. Két korosztály szerinti kategóriában zsűriznek: 6-9 és 10-14 éves korosztály.
A beérkezett pályaművek közül kiválasztják a döntőbe továbbjutó munkákat. A szakmai zsűri az ötletesség mellett az alkalmazott technikai kivitelezés alapján választja ki a legsikerültebb alkotásokat.

A döntős alkotások közül a zsűri korosztályonként 3-3 díjazottat választ ki.

Január 20-tól a nagyközönség számára is lehetőség nyílik interneten szavazni a döntős alkotásokra. A szavazatok alapján kiválasztott pályamunkák, korosztályonként 3-3, így közönségdíjazottak lesznek.
Mindezen felül támogatóink felajánlásából körülbelül 10 különdíj is kiosztásra kerül.

További bővebb információt a rajzpályázatról az alábbi linken olvashat: http://www.orzokalapitvany.org/gyereksarok/egy-korterem-is-lehet-meno/

(Allee Bevásárlóközpont, 2014. február 03.)

Hozzászólás

Hozzászólás írásához adja meg a nevét és írja be az ellenőrzőkódot!