„SzakMÁzz!” PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS A CORVIN PLAZÁBAN

„SzakMÁzz!” PÁLYAVÁLASZTÁSI KIÁLLÍTÁS A CORVIN PLAZÁBAN
Október 3-4-ig a CORVIN Plazában és Corvin Sétány területén pályaválasztási kiállítás lesz, ahol 50 kiállító iskola látványos és kipróbálható módon mutatja be azokat a szakmákat, amiket náluk lehet elsajátítani. A kiállítás mindkét napon 9-17 óra között látogatható!

Mindkét napon lehet szavazni a „Kiállítói stand szépségverseny” keretein belül arra a standra, ami a legjobban tetszik. A szavazataitokat a válltáskás hostesseknél, valamint az információs pultoknál leadhatjátok! Ebben az évben a bevásárlóközpont 1. emeletén szolgáltatásokkal segítünk a pályaválasztási döntés meghozatalában. Ha szeretsz játszani, és szeretnél többet megtudni a pályákról, szakmákról, látogass el a „Pályaösvényre”, ahol a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai Szakma-mozival, Szakma-kerékkel, Totóval és Roulette-tel várnak minden diákot. Teljesíts minél több feladatot, tedd próbára tudásodat, ügyességedet, és vidd haza az ajándékok egyikét!

Milyen feladatok várnak rád?

állomás: Szakma-kerék

Egy óriáskeréken különböző szakmák neveit forgathatod ki. A szakmáról, amit kiforgattál rövid leírást kapsz, aminek a segítségével három kérdésre kell válaszolnod. Ha mindenre tudod a választ, nyereményben részesülsz.

állomás: Szakma-totó

Totót tölthetsz ki a Nemzeti Pályaorientációs Portállal, illetve szakmákkal kapcsolatos kérdésekről. A totó kitöltéséhez egy honlapon kell böngészned a helyszínen rendelkezésre álló laptopok segítségével.

állomás: Szakma Roulette

Egy roulettel foglalkozások fotóit vagy foglalkozási eszközök neveit forgathatod ki. A feladat, hogy a képen látható foglalkozásról mondj néhány információt (mit kell csinálni, milyen képesség szükséges a szakmához) vagy találj olyan foglalkozást, ahol a kártyán olvasható eszközöket használják.

állomás: Szakma mozi

5-10 perces filmet nézhetsz meg egy szakmáról a barátaiddal együtt. A film után öt kérdést teszünk fel neked a látottak alapján. Ha mindenre emlékszel, ajándékot kapsz.

17 db „Pályaorientációs Pontban” tanácsadóink várnak olyan kérdőívekkel, amellyel tisztázható, hogy az érdeklődésed, képességeid, értékrended alapján milyen szakmacsoportok irányba érdemes tájékozódnod a munka világában. A kérdőívek papír-ceruza és online számítógépes formában is kitölthetőek.

A Corvin sétányon egész napos színpadi műsorral várunk mindenkit. A kiállító iskolákból érkező szereplők artista számokkal, majorette bemutatóval, néptánc műsorokkal, freestyle yoyó számokkal és további érdekes programokkal kedveskednek.

A rendezvény megnyitó ceremóniája 2013. október 3-án 10:30-kor a kiállító iskolások színes toborzó felvonulásával indul.

A záró ceremónia 2013. október 4-én 15-kor a „Kiállítói stand szépségverseny” eredmény hirdetésével és díjkiosztójával  zárja be a két napos rendezvényt.

(Corvin Plaza, 2013. október 02.)

Hozzászólás

Hozzászólás írásához adja meg a nevét és írja be az ellenőrzőkódot!