EGRI CSILLAGOK VITÉZKEDNEK NYÍREGYHÁZÁN

EGRI CSILLAGOK VITÉZKEDNEK NYÍREGYHÁZÁN
Augusztus 30-tól szeptember 8-ig sztárpincészetek borait kóstolhatják meg a borkedvelők Nyíregyháza őszi borfesztiválján, a III. Nyíregyházi BorKorzón, a Korzó melletti szabad területen.

Egri csillagok, Fuxli, cirflandi, juhfark, Pocok a szántásban, Törökverő, hogy csak néhány bornevet említsünk abból a kínálatból, amelyeket augusztus 30-tól szeptember 8-ig kóstolhatnak a borkedvelők Nyíregyháza őszi borfesztiválján, a III. Nyíregyházi BorKorzón, a Korzó melletti szabad területen. Idén is 10 napig hazánk szinte valamennyi borvidékéről érkeznek borászok, akik naponta 16 és 24 óra között a legfinomabb honi borokat kóstoltatják 

Az idei BorKorzó illusztris névsora tovább bővült! Olyan sztárpincészetek fogadták el a szervezők invitálását, mint Tokaj-Hegyalja két prémiumborászata: a Tokajicum és a Tokaj Kereskedőház. Ők a legfinomabb száraz furmintok mellett a nemes Tokaji aszúkból hoznak széles kínálatot. Mellettük újra Nyíregyházán üdvözölhetjük a legendás villányi Bock illetve Polgár Pincészetet. Szekszárdról igen nívós lesz a felhozatal, hiszen a kiváló Sebestyén Csaba mellett három további szekszárdi nagyágyú borait kóstolhatja a nagyérdemű: elfogadta meghívást a Szent-Gaál PincészetMészáros Pál és Heimann Zoltán is. Valamennyien elhozzák Szekszárd új sikerborát, a Fuxlit. A Vino D'Oro a Zwack Izabella Borválogatás széles spalettáját tárja a borkedvelők elé, és vendég lesz a pécsi borvidék biobor specialistája a Hárs Pincészet is, olyan különlegességekkel, mint a cirflandi és juhfark. Mellettük elfogadta a meghívást Egerből Bolyki János, Demeter Csaba, dr. Gál Lajos, ők az Egri csillagok nevezetű borral vitézkednek. Mádról hagyományosan itt lesz Orosz Gábor, míg Balatonról Bujdosó Ferenc és a Gelléri Pincészet.  

Ahogy a borkedvelők megszokhatták a kulturált minőségi borívás jegyében csak üvegpohárban lehet kóstoltatni, ehhez a szervezők a Rona boros poharát ajánlják. A rendezvény ideje alatt szervezik Nyíregyházán a Vidor Fesztivált, így a Nyírség fővárosa a zene és bor fesztivál központja lesz 10 napig.

(Korzó Nyíregyháza, 2013. augusztus 30.)

Hozzászólás

Hozzászólás írásához adja meg a nevét és írja be az ellenőrzőkódot!